Hakkımda – TA5ZD | Hasan Kandallı | Amatör Telsiz Operatörü

Resim Ta5Zd

Merhaba, ben TA5ZD, yani amatör telsiz camiasındaki adıyla tanıdığınız üzere HASAN KANDALLI. 2017 yılında amatör telsizcilik yolculuğuma Konya’dan, TB5HSN çağrı işaretiyle başladım. O yıl girdiğim sınavdan 68 puan alarak B sınıfı belgeyi almaya hak kazandım ve bu tutku dolu serüvenin ilk adımını atmış oldum.

2019 yılında ise bu alandaki bilgi ve tecrübemi bir adım ileri taşıyarak sınavdan 96 puan alıp A sınıfı belgeyi kazandım. Bu belgeyle birlikte TA5NHK çağrı işaretiyle daha geniş frekanslarda, daha büyük sorumluluklarla faaliyet göstermeye başladım.

2024 yılı itibariyle amatör telsizcilikteki deneyimimi taçlandırarak, üç harfli çağrı işaretimi iki harfe düşürdüm ve bugün gururla taşıdığım TA5ZD çağrı işaretini kullanmaya başladım.

Doğma büyüme Konyalıyım. Radyo frekanslarının sihrine olan ilgim, beni bu alanda sürekli öğrenmeye, gelişmeye ve toplulukla daha fazla etkileşime geçmeye teşvik etti. Amatör telsizcilik, benim için sadece bir hobi değil; aynı zamanda afet anlarında haberleşmeyi sağlamak, teknik bilgiyle donanmak ve dünyanın dört bir yanından insanlarla iletişim kurmak adına bir yaşam biçimi.

Aktif Olduğum Frekanslar: Havada Nereden Ses Veriyorum?

Img_20200329_224152Amatör telsizcilikte bağlantı kurmak, frekansları bilmekle başlar. İşte benim aktif olarak kullandığım bazı frekanslar ve çalışma modları. Eğer bu frekanslardaysanız, bir çağrı yapmaktan çekinmeyin!

Röle Çalışmaları

Ta5Zd-KonyaRöleler, daha geniş bir alana ulaşmamızı sağlayan önemli sistemlerdir. Bölgenizdeki veya ziyaret ettiğiniz yerlerdeki röleleri kullanarak keyifli QSO'lar (telsiz görüşmeleri) yapabilirsiniz.

VHF Röle: 145.600 MHz

Adsız Tasarım (2)

Bu frekansta genellikle yerel ve bölgesel görüşmeler yapıyorum. Özellikle mobil veya sabit istasyondan çalışırken bu röleyi tercih ediyorum. Belirli zamanlarda buradaki sohbetlere denk gelebilirsiniz.

UHF Röle: 439.200 MHz

Adsız Tasarım (2)

UHF bandındaki bu röle de benim için önemli bir bağlantı noktası. Daha kısa mesafeli ancak net iletişimler için ideal.

VHF Simplex: 145.550 MHz

Adsız Tasarım (1)

Bu frekansta genellikle anlık iletişimler veya küçük gruplarla doğrudan görüşmeler yapıyorum. Özellikle etkinliklerde veya açık havada çalışırken sıkça duyabilirsiniz.

UHF Simplex: 433.550 MHz

Adsız Tasarım (1)

UHF bandındaki bu simplex frekans, kısa mesafeli, net ve direkt bağlantılar için oldukça kullanışlı. Yerel arkadaşlarla veya portatif olarak çalışırken bu frekansta oluyorum.

DMR (Dijital Mobil Radyo) ID:2860441

Dmr

DMR sayesinde iki yönlü dijital iletişim mümkün hale gelir ve analog sistemlere göre çok daha temiz, parazitsiz ses kalitesi elde edilir.

TG = Talk Group:28642 KONYA

Adsız Tasarım (1)

TG ID: 28642 kullanıyorum. Belirli zamanlarda bu gruptaki sohbetlere denk gelebilirsiniz.